Jupiler Pro League - Kortrijk en Moeskroen boeken uitzeges bij Eupen en Lokeren

KV Kortrijk en Excel Moeskroen hebben zaterdag op de derde speeldag van de Jupiler Pro League beiden een uitzege geboekt. Kortrijk ging met 1-2 winnen bij Eupen, terwijl Moeskroen de terugkeer van Peter Maes bij Lokeren vergalde (0-2). Eupen en Lokeren blijven zo ook na drie speeldagen puntenloos laatste. Kortrijk en Moeskroen kunnen met 6/9 terugblikken op een geslaagde seizoensstart. Moeskroen toonde zich het bedrijvigste in de openingsfase en de jarige debutant Awoniyi beloonde de Henegouwers na 23 minuten met de openingstreffer. De Nigeriaan kopte een voorzet van Vojvoda voorbij Verhulst. Ook na rust kregen de troepen van Peter Maes geen vat op de match. Mohamed (66.) zette met een heerlijke krul de 0-2 eindstand op het bord. De Waaslanders moesten met een tweede geel karton voor Persoons de kelk nog tot op de bodem ledigen.

KV Kortrijk moest het overwicht aan de Kehrweg aanvankelijk aan de thuisploeg laten. Toch waren het de Kerels die op slag van rust op voorsprong kwamen. Stojanovic (44.), nauwelijks enkele minuten eerder ingevallen voor de geblesseerde De Smet, scoorde bij zijn eerste balcontact. Na de pauze verdubbelde Chevalier (55.) op de counter, met een mooi lobje, de West-Vlaamse voorsprong. Elf minuten voor tijd kopte Amani de Oostkantonners nog naar de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Eerder op de avond speelden KV Mechelen en AA Gent 1-1 gelijk. Zondag speelt Antwerp gastheer voor Racing Genk (om 14u30) en bezoekt Anderlecht Charleroi (om 18u00). STVV en Standard besluiten de derde speeldag met een partij op Stayen. Vrijdag al won Club Brugge de topper bij Zulte Waregem met 1-2.