Jupiler Pro League - AA Gent verspeelt zege bij Mechelen in het slot

AA Gent heeft zaterdag op bezoek bij KV Mechelen op de derde speeldag van de Jupiler Pro League zijn eerste punt van het seizoen veroverd. Lange tijd leken er dat drie te worden na het openingsdoelpunt van Kalu. Maar Matthys legde in het slot met een laag schot de eindstand toch nog vast op 1-1. Voor KV Mechelen is het het derde gelijkspel op rij. Hein Vanhaezebrouck wijzigde zijn team, dat vorige week met 0-1 verloor van Antwerp, op liefst zes plaatsen. Dat leek te lonen, want Gent had het overwicht gedurende de eerste helft. Na 33 minuten verzilverden de Buffalo's hun dominantie met een doelpunt. Kalu (33.), even voordien nog hard op de schouder gevallen, werkte van dichtbij een voorzet van Coulibaly af. Kubo en Andrijasevic verzuimden vervolgens de Gentse voorsprong nog voor de pauze te verdubbelen.

In de tweede helft barstte de partij helemaal open met kansen aan beide zijden. Kansen van Croizet en Drazic aan Mechelse zijde en van Coulibaly en Kubo aan Gentse kant werden de nek omgewrongen. Een kwartier voor tijd trapte de Japanner ook nog eens tegen de paal. Het leek 0-1 te blijven, maar invaller Matthys (87.) bezorgde de thuisploeg in het slot met een grondscherend schot alsnog een punt. Diezelfde Matthys was twee minuten later zelfs nog dicht bij de winnende treffer, maar het bleef 1-1.

Later op de avond ontvangen Lokeren en Eupen nog respectievelijk Moeskroen en Kortrijk (beiden om 20u00). Waasland-Beveren trekt naar de kust voor een treffen met KV Oostende (om 20u30). Zondag speelt Antwerp gastheer voor Racing Genk (om 14u30) en bezoekt Anderlecht Charleroi (om 18u00). STVV en Standard besluiten de derde speeldag met een partij op Stayen. Vrijdag al won Club Brugge de topper bij Zulte Waregem met 1-2.