Extreemrechtse manifestatie Charlottesville: Twee doden bij helikoptercrash

Bij een helikoptercrash in de buurt van het Amerikaanse Charlottesville zijn zaterdagavond twee mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op slechts enkele kilometers van waar een extreemrechtse manifestatie plaatsvond. De meldt de politie van de staat Virginia op Twitter. Er vielen geen gewonden op de begane grond, geeft de politie nog mee, zonder verdere informatie te verstrekken. Op videobeelden is te zien hoe een dikke rookpluim opstijgt vanuit een woud. Onbevestide bronnen zeggen dat het om een politiehelikopter gaat.
Zaterdag zijn in Charlottesville extreemrechtse sympathisanten en neonazi’s, ook wel white supremacists genoemd, samengekomen om te protesteren tegen een beslissing van het het stadsbestuur om een standbeeld van de geconfedereerde generaal Robert E. Lee uit de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) te verwijderen.
Er kwamen ook heel wat tegenbetogers naar de stad in Virginia. In die tegenbetoging viel minstens een dode toen een wagen inreed op de massa. Er raakten ook negentien mensen gewond. Bij geweld tussen betogers en tegenbetogers vielen nog eens vijftien gewonden.

bron: Belga