Eerste deelnemers bereiken aankomst van Dodentocht, 1.400 anderen geven op

Eerste deelnemers bereiken aankomst van Dodentocht

In Bornem hebben de eerste deelnemers aan de Dodentocht de aankomst bereikt. Een 28-tal lopers finishte al om 7 uur. Zowat 1.440 deelnemers hebben intussen opgegeven. “Een redelijk normaal cijfer. Een flinke bui in de vroege ochtend was denk ik de boosdoener, want die zorgde voor veel natte voeten en blaren”, zegt Thomas D’Hondt van de organisatie.
Voor deze 48ste editie van de Dodentocht hebben 13.952 wandelaars en lopers zich ingeschreven. Of zij ook allemaal aan de start zijn verschenen, is nog altijd niet duidelijk. “De deelnemers zijn met zovelen. Soms werkt de scan ook niet, omdat ze de badge onder hun kleren dragen. Of worden ze bij de start niet ingescand, maar onderweg wel. Het is dus moeilijk om te zeggen hoeveel mensen er exact gestart zijn. Maar er waren niet veel badges meer over. Wij blijven dus vasthouden aan de 13.952 inschrijvingen”, zegt Thomas D’Hondt.
Deelnemers hebben nog tot 21 uur zaterdagavond om de eindmeet te halen. Op www.dodentocht.be kan je live volgen bij welke controlepost elke wandelaar het laatst gesignaleerd is.

bron: Belga