Brommobiel van dronken bestuurder in beslag genomen in Mechelen

Brommobiel van dronken bestuurder in beslag genomen in Mechelen

De bestuurder van een brommobiel is donderdag tegen de lamp gelopen tijdens een alcoholcontrole in Mechelen. Zijn brommobiel werd in beslag genomen, meldt de lokale politie vandaag. De 63-jarige man kon ook alleen maar een kleurenkopie van zijn rijbewijs voorleggen. Hij probeerde zo te verdoezelen dat hij al sinds 2008 geen rijbewijs meer heeft.
De bestuurder had negen jaar geleden een rijverbod van zes maanden gekregen. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, moest hij eerst medische en psychologische testen afleggen. De man heeft dat echter nooit gedaan en reed dan maar met een kleurenkopie van zijn rijbewijs rond.

“Hij heeft in principe geen rijbewijs nodig om met een brommobiel te rijden. Maar aangezien hij 0,71 gram pro mille alcohol in zijn bloed had, besliste de verkeersmagistraat om zijn brommobiel voor beperkte duur in beslag te nemen. Als hij met een auto had gereden, had hij die ook gedurende drie of zes uur aan de kant moeten laten staan”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

bron: Belga