Bijna 8.600 deelnemers halen de eindmeet van de Dodentocht in Bornem

De 48ste Dodentocht zit erop. 8.582 deelnemers hebben de finish gehaald. Dat meldt de organisatie zaterdagavond in een persbericht. Dat betekent dat er van de 13.952 ingeschreven wandelaars en lopers er 5.370 onderweg hebben opgegeven.
Onder de deelnemers vormden de Belgen met bijna 12.000 de hoofdmoot. De Duitsers staan met 960 op de tweede plaats en de Nederlanders met 718 deelnemers op de derde. Verder waren er wandelaars uit Zuid-Korea, Rusland, Sri Lanka en de Verenigde Staten.
Rond 7 uur zaterdagmorgen, elf uur nadat de Dodentocht van start was gegaan, gingen de eerste lopers al over de eindmeet. Uiteindelijk behaalden 8.582 deelnemers de finish. “Het Rode Kruis heeft het relatief rustig gehad met verzorgingen. Er waren de alomtegenwoordige blaren door het natte weer deze nacht en ochtend, een paar mensen moesten naar het ziekenhuis vanwege flauwtes en spijtig genoeg moest er ook een wandelaar gereanimeerd worden. Door het snelle ingrijpen van omstaanders en de hulpdiensten kon erger voorkomen worden”, zegt Thomas D’Hondt van de organisatie.

bron: Belga