Arctic Race – August Jensen klopt leider Dylan Teuns

Arctic Race - August Jensen klopt leider Dylan Teuns

August Jensen (Team Coop) heeft zaterdag de derde rit in de Arctic Race of Norway (2.BC) gewonnen. De Noor haalde het in een sprint op een hellende finish in Finnvikdalen voor Dylan Teuns (BCM), die leider blijft. De Fransman Dorian Godon (Cofidis) snelde naar de derde plek. Eliot Lietaer werd vijfde. Acht renners maakten deel uit van de vroege ontsnapping, die pas na zo’n 30 km vorm kreeg. Truls Korsaeth, Bernhard Eisel, Ole Andre Austevoll en onze landgenoot Sébastien Delfosse trokken als eerste kwartet op avontuur. Wat later sloten ook Daniel Diaz, Hugo Hofstetter, Adrien Petit en onze landgenoot Boris Vallée aan.
Maximaal reden ze 4:10 bij elkaar, waarna het peloton de ontsnapping controleerde. Aan de voet van de laatste hindernis van de dag werden de laatste vluchters opgeraapt, het sein voor Andreij Grivko om in de aanval te trekken. Hij nam enkele lengtes op een uitgedund peloton, maar onder impuls van eerst een aanval van Rein Taaramae en daarna stevig kopwerk van leider Dylan Teuns werd hij weer gevat op 1,1 km van het eind.
Teuns hield de touwtjes strak in handen en zette zijn sprint bergop van ver aan, op zo’n 500 meter. Hij leek het te gaan halen, maar op het eind kwam thuisrijder Jensen nog sterk opzetten. Er kwam een finishfoto aan te pas om de winnaar aan te duiden en uiteindelijk ging de zege met enkele centimeters naar de Noor, die in de openingsrit al tweede werd na Teuns. Daarmee boekt hij op 25-jarige leeftijd zijn eerste profzege.
Teuns ziet Jensen naderen tot op drie seconden in het klassement, maar blijft dus wel leider.

bron: Belga