White Star reageert op “propaganda en populistische communicatie”

White Star Brussel is na de officiële aanmaning van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek niet van plan het Edmond Machtensstadion te verlaten. De amateurclub van sterke man John Bico roept RWDM op tot “een directe en constructieve dialoog” en vraagt Molenbeek “de beslissing van drie onafhankelijke rechters” te respecteren. “We roepen iedereen op zich niet meer te laten manipuleren door propaganda en populistische communicatie”, schrijft White Star donderdagavond op zijn website. “Een voetbalstadion is een plaats voor jongeren waar bepaalde maatschappelijke waarden van kracht zijn. Het is zeker geen oorlogsgebied.”
“De politie van Molenbeek heeft in deze moeilijke tijden betere dingen te doen dan zich massaal te begeven naar een voetbalstadion”, luidt het. “We roepen de bestuurders van RWDM op van zich te laten horen zodat een constructief en direct debat gevoerd kan worden. We vragen de de gemeente bovendien om een gerechtelijke beslissing van drie onafhankelijke rechters te respecteren.”
Bij het persbericht plaatst White Star de beslissing van het hof van beroep van Brussel genomen op 27 juli, die de dwangsom van 25.000 euro die Molenbeek eerder eiste per dag dat White Star in het Edmond Machtensstadion bleef vernietigde. WSB verwees bovendien naar de overeenkomst met de gemeente waarin duidelijk gesteld wordt dat White Star de gerechtelijke beslissing afwacht en het daardoor goed mogelijk is dat White Star het stadion niet meteen zal verlaten.
Eerder op donderdag maande de gemeente Sint-Jans-Molenbeek als eigenaar van het Edmond Machtensstadion White Star aan te vertrekken uit het stadion, nadat het woensdagavond opnieuw tot een incident was gekomen. Molenbeek eist een boete van 10.000 euro “per dag dat er oneigenlijk gebruik gemaakt wordt van de installaties”.
Na een financieel geschil besliste het gemeentebestuur van Molenbeek in maart dat WS Brussel vanaf 1 juli zijn biezen moest pakken uit het Edmond Machtensstadion. Eind juni werd White Star uitgenodigd voor een plaatsbeschrijving om de uitzetting te vervolledigen, maar de Brusselse amateurclub legde zich daar niet zonder slag of stoot bij neer. White Star spande een gerechtelijke procedure aan, die ten gronde wordt ingeleid op 7 september. Voorlopig is er nog geen gerechtelijke beslissing genomen over de toegang tot het stadion.

bron: Belga