Voor het eerste ook jonge vluchtelingen actief in bouwkampen Bouworde

Deze zomer nemen voor het eerst ook 12 jonge vluchtelingen deel aan bouwkampen van de vzw Bouworde in Gent, Brugge en Herzele waar uiteenlopende technische taken zullen worden uitgevoerd zoals het herstellen van een dak, schilderen van klaslokalen, tuinwerk… De vzw werkt hiervoor samen met de Rode Kruis Opvangcentra van Wingene, Brugge en Sint-Niklaas.
Het laatste technische bouwkamp van deze zomer start dit weekend in Gent met 3 Vlaamse jongeren, 4 jonge vluchtelingen van het opvangcentrum in Sint-Niklaas en 6 vrijwilligers uit Duitsland, Italië en Nederland. Twee weken lang zullen ze meehelpen aan een project van vzw de Koer, een buurtproject aan de Brugse Poort, dat een oude theaterzaal en het bijhorende domein wil revitaliseren er er een sociale werking wil uitbouwen.

Wannes Victoor, coördinator van de Bouworde, reageert heel positief op het feit dat de jongeren uit de opvangcentra heel gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor anderen. “Dat ze ondertussen hun Nederlands extra kunnen oefenen en nieuwe mensen leren kennen is ook meegenomen”, aldus Victoor. Ook de andere vrijwilligers zijn enthousiast over de samenwerking met de vluchtelingen.

bron: Belga