Begin volgende week weer even zomerse temperaturen

Begin volgende week weer even zomerse temperaturen

Het is deze namiddag droog aan de kust en het westen van het land, maar in de Kempen en de Ardennen is er nog veel bewolking met kans op regen of buien. De maxima schommelen van 15 graden in de Ardennen tot 21 graden in het westen, zo meldt het KMI. Vanavond wordt het overal droog met opklaringen. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en vanaf middernacht schuift een regenzone geleidelijk over het land. Helemaal in het zuidoosten blijft het nog droog tot de ochtend. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden aan de kust.

Morgen begint grijs met (mot)regen. Later volgen er buien vanaf het westen met tussendoor korte opklaringen. Aan de kust en in het westen wordt het op het einde van de dag droog. Maxima tot 14 graden in Hoog-België en 21 graden in Vlaanderen.

In de nacht op zondag komen er vanaf het noorden brede opklaringen. In de Ardennen blijft het meestal zwaarbewolkt en mistig met ook soms nog regen of motregen. Ook elders in het land kan plaatselijk nevel of mist voorkomen. Minima van 12 tot 15 graden. Zondag wordt het wisselend bewolkt en blijft het op een lokale bui na droog, met maxima tot 21 graden.

Volgende week gaat van start met rustig en droog weer. Maandag zijn er zonnige perioden met tussendoor enkele stapelwolken en het kwik klimt tot ongeveer 25 graden. Ook dinsdag begint met mooi en warm weer, met temperaturen tot 25 graden of meer, maar in de loop van de dag krijgen we regen en onweer.

Woensdag droog weer met temperaturen tot 22 graden, vanaf donderdag opnieuw wisselvallig weer met regelmatig regen of (onweers)buien. De temperaturen blijven dicht bij de gemiddelden met waarden tot 23 graden.

bron: Belga