Ouderlijk huis van Trump te huur op Airbnb

Airbnb Trump
AFP / W. Edwards

Op het verhuurplatform Airbnb staat het ouderlijke huis van de Amerikaanse president Donald Trump te huur. Een nacht kost omgerekend 617 euro.

Het aanbod van Airbnb is bijzonder uitgebreid. Zo staan er wereldwijd miljoenen appartementen, villa’s, kamers, schuurtjes, boomhutten en grotten te huur. De nieuwste aanwinst is het stulpje in New York waar Donald Trump in zijn jeugdjaren heeft gewoond.

725 dollar per nacht

In het ruime huis kunnen maximaal twintig gasten verblijven. Per nacht betaal je 725 dollar (omgerekend 617 euro).

De eigenaar kocht het huis in maart voor 2,1 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) en hij koos ervoor het stulpje te verhuren.

Levensgrote Trump

De man heeft een bijzonder gevoel voor humor en marketing. Het huis hangt vol met foto’s van de Amerikaanse president en in de woonkamer staat een levensgrote Trump gesneden uit karton.

Volgens het zoekertje is het geboortehuis van Trump in al die jaren nauwelijks veranderd. De keuken bevindt zich in originele staat en ook de meubels dateren van de jaren 40 toen vader Trump de villa bouwde. “Dit is een unieke gelegenheid om in het huis van een zittende president te verblijven”, klinkt het.