Huis van Harry Potter staat te koop

Ouderlijke huis van Harry Potter staat te koop
Foto Carter Jonas

We hebben leuk nieuws voor ‘Harry Potter’-fans. Het huis waar de bekende tovenaar in werd geboren, staat te koop. Het stulpje werd als decor gebruikt voor de films.

Iedereen kent het verhaal: toen Harry Potter nog een baby was, woonde hij samen met zijn ouders in het dorpje Godric’s Hollow. Daar werd bruut een einde aan gemaakt door Voldemort. De ouders overleefden de aanval niet en de meest bekende magiër bleef alleen achter met zijn litteken in de vorm van een bliksem.

Dat ouderlijke huis was ook te zien in de films. Meer bepaald in ‘The Deathly Hallows – Part I’ passeerde het de revue. Het huis dat nu te koop staat, werd gebruikt als inspiratiebron voor de woonst in Godric’s Hollow. De makers van de films waren zodanig gecharmeerd door het stekje, dat ze het zelfs gebruikten als decor.

De Vere House

In werkelijkheid heeft de schattige cottage de naam ‘De Vere House’. Het bevindt zich in Britse plaats Lavenham, vlakbij Suffolk. Het gebouw dateert al uit de 14e eeuw en bestaat uit zes slaapkamers en vier badkamers. De gezellige tuin ziet er typisch Brits uit en herbergt trouwens ook enkele kippen.

Wil jij de nieuwe trotse eigenaar worden? Dan moet je surfen naar de immosite Carter Jonas en er een slordige 995.000 pond (oftewel 1,1 miljoen euro) voor over hebben.

Harry Potter
Foto Carter Jonas