Zuid-Koreaanse leger dreigt met “harde vergelding” tegen Noord-Korea

Het Zuid-Koreaanse leger heeft zijn noordelijke buur in harde bewoordingen gewaarschuwd voor een verdere escalatie van het conflict. “Als Noord-Korea zijn provocaties niet stopzet, dan zal het communistische regime de harde en resolute vergelding van de geallieerden voelen”, zei legerleider Roh Jae Cheon donderdag. Hij zei ook dat zijn land “voorbereid” is. De nationale veiligheidsraad van Zuid-Korea houdt donderdag nog een spoedbijeenkomst.
En ook Japan haalde donderdag zwaar uit naar Noord-Korea. De regering van Shinzo Abe waarschuwde “nooit de provocaties te zullen tolereren”. Japan ligt in de vuurlinie van de raketten die Noord-Korea dreigt af te vuren.
“We roepen Noord-Korea op om de herhaaldelijke waarschuwingen van de internationale gemeenschap ernstig te nemen, en zich te plooien naar de resoluties van de VN en zich te onthouden van verdere provocaties”.
De Japanse regering staat in deze kwestie steeds in nauw contact met de Verenigde Staten, klonk het nog. Op 17 augustus gaan de Japanse ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken naar Washington.

bron: Belga