Zes nieuwe programma’s, maar vooral vaste waarden in najaar Eén

Zes nieuwe programma's

Met zes nieuwe programma’s gaat Eén het najaar in. De VRT-zender teert wel vooral op vaste waarden en bouwt verder op succesreeksen. “Het verhaal waar we twee jaar geleden aan begonnen zijn, waarbij we heel hard hebben ingezet op primetime, werkt goed”, zegt netmanager Olivier Goris bij de voorstelling van de najaarsprogrammatie. “Daar gaan we mee verder.” Goris blikt tevreden terug op het voorjaar. Eén bereikte 4,5 miljoen Vlamingen, of 75,3 procent, en het marktaandeel van de zender bleef stabiel. “Dat is fijn om te zien”, zegt de netmanager. “En het zegt ook wel iets. Door het grote aanbod aan andere platformen wordt het einde van de tv al een tijdlang aangekondigd, maar in Vlaanderen zien we dus een veel genuanceerder beeld.”
Voor het najaar komt Eén met zes nieuwe programma’s opdraven. De fictiereeks ‘Tytgat Chocolat’ – “niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie” – zal vanaf 10 september iedere zondag te bekijken zijn en volgt de inpakkers van een gelijknamige chocoladefabriek. Later op het najaar volgt de psychologische thrillerreeks ‘Tabula Rasa’ met Veerle Baetens.
Bij de non-fictie keert Arnout Houben terug met een historisch reisprogramma op maandag. In het nieuwe ‘De helden van Arnout’ volgt hij acht “vergeten Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht”. Bij ‘Het Gezin’ krijgen we later in het najaar een inkijk in het leven van acht Vlaamse gezinnen. Eric Goens maakt dan weer zijn opwachting met een aantal levensverhalen in de docureeks ‘Bargoens’, terwijl we in ‘Voor de leeuwen’ kennismaken met een nieuwe generatie komisch talent.
Behalve de vaste waarden – zoals ‘Thuis’, ‘Voor hetzelfde geld’, ‘Dagelijkse kost’, ‘Van Gils & Gasten’, ‘Het Huis’ -, rakelt VRT opvallend genoeg ook ‘Steracteur Sterartiest’ op. Het quizprogramma ‘Twee tot de zesde macht’ van Bart De Pauw maakt ook zijn wederopstanding op zondag, terwijl de succesreeks ‘Van vlees en bloed’ uit 2009 van onder het stof wordt gehaald. Daarnaast krijgen een aantal nieuwe reeksen een vervolg: ‘Spoed 24/7’, ‘Buurman, wat doet u nu? ‘, ‘Weg zijn wij’ en ‘De Club’.

bron: Belga