WK atletiek - Robin Vanderbemden start bij Belgian Tornados

door
Belga
Leestijd 2 min.

Robin Vamderbemden werd donderdag zoals verwacht opgenomen in de basisselectie van de Belgian Tornados die zaterdag een gooi doen naar een finaleplaats op de 4x400 meter op het WK in Londen. "Het gaat dit jaar verbazingwekkend goed op de 400 meter", blikte de Belgische kampioen op de 200 meter vooruit. De 23-jarige Luikenaar, die op 9 juli zijn persoonlijke record op de 400 meter scherper stelde (45.65), vormt een team met de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée. Vanderbemden loopt als derde, tussen Jonathan en Kevin. "Dat is een goede positie voor mij. Als ik me in het spoor van een snelle loper kan positioneren, kan ik hem volgen", zei Vanderbemden. "Het gaat dit jaar verbazingwekkend goed op de 400 meter. Ik heb me nochtans niet specifiek voorbereid op die afstand. Een verbetering van mijn persoonlijk record was geen doel op zich, maar gaf me wel veel vertrouwen. Je krijgt zo toch het gevoel dat je steeds beter gaat lopen."

Met een chrono van 45.65 zette hij de op twee na snelste Belgische tijd van 2017 op de tabellen. Venderbemden neemt bij de Belgian Tornados de plaats in van Julien Watrin, die een maand out was met een blessure aan de hiel en daardoor geen ideale voorbereiding kende op het WK.

Als Kevin Borlée, die last heeft van een buikgriepvirus, niet fit geraakt voor zaterdag rekent coach Jacques Borlée toch op Watrin. "Ik ben klaar, als er een probleem is zal ik er staan. Ik werk de trainingen af alsof ik een titularis ben. Ik voel dat ik een chrono onder 46 seconden in de benen heb", reageerde Watrin, die dit jaar niet verder raakte dan 46.69. "Ik heb nog wat pijn aan mijn hiel, maar dat belet me niet om te lopen. Ik voel me sterk. Als ik zaterdag niet loop, wil dat zeggen dat we een heel sterke ploeg hebben."

.

bron: Belga