RwandAir staat voor eerste vlucht tussen Brussel en Kigali

RwandAir staat voor eerste vlucht tussen Brussel en Kigali

RwandAir zal vanavond voor het eerst tussen Brussels Airport en de Rwandese hoofdstad Kigali vliegen, met een tussenstop in Londen. Dat werd vernomen bij APG Air Agencies, het agentschap dat de commerciële belangen behartigt van de nationale luchtvaartmaatschappij van het Centraal-Afrikaanse land. De opstart verliep moeizaam. Zo voerde RwandAir reeds op 14 juli de eerste (heen)vlucht tussen Kigali en Zaventem uit, maar volgens La Libre Belgique konden er voor de terugvlucht geen passagiers opstappen in Brussel omwille van administratieve problemen met de Britse overheid. Die problemen waren verbonden aan de tussenlanding op Londen Gatwick omdat de Britten de veiligheidsvoorschriften hebben verstrengd. Zo moeten passagiers het vliegtuig verlaten met hun bagage voor een nieuwe controle op Britse bodem. Maar hierdoor hebben bepaalde passagiers een, duur, Brits transitvisum nodig. Dat probleem noopte samen met de verkorte duur van de tussenstop (1.30 uur) Rwandair om de vluchten tussen Brussel en Kigali van de website te halen, aldus La Libre Belgique.

Maar die vlucht reserveren is voortaan opnieuw mogelijk op de website van Rwandair en de eerste vlucht met passagiers is voorzien vanavond om 20.10 uur. Dat bevestigde APG Air Agencies aan Belga. De controles in Londen blijven, maar er is een nieuwe vereenvoudigde procedure in de plaats gekomen. Zo zal Rwandair voortaan driemaal per week de terugvlucht via Londen verzorgen met een Airbus A330. Voor de vlucht Kigali-Brussel waren er nooit problemen omdat die geen tussenstop heeft.

Brussel is de 23e bestemming voor Rwandair. De luchtvaartmaatschappij gaat zo in concurrentie met Brussels Airlines op de verbinding met Kigali. De twee werken tussen Brussel en Kigali ook wel samen via code sharing.

bron: Belga