Deze trend uit de jaren 80 is terug

Wafelhaar
Foto AFP

Het is tijd om je wafelijzer van onder het stof te halen. Als we enkele designers en beautyproducten mogen geloven, zijn de gebekte lokken terug van weggeweest.

Een gewafelde haardos dook voor de eerste keer op in de jaren 80. Sindsdien hebben we de haartrend nog verschillende keren teruggezien. Denk maar aan Britney Spears of Christina Aguilera, die rond de eeuwwisseling regelmatig met het kapsel verschenen.

Nu lijkt het erop dat de haardos met bekjes officieel weer hot en trendy is. Vorig jaar werd het al gespot op de catwalks. Onder meer Gucci, Marc Jacobs en Adam Selman lieten zich inspireren door de trend uit de jaren 80. Ondertussen lopen niet alleen celebrities ermee rond, maar ook in het dagdagelijkse leven en op Instagram komen we de trend steeds vaker tegen.

Subtieler

Het is zelfs al zover gekomen dat GHD, een van de grootste merken rond haarverzorging ter wereld, een eigen variant van het wafelijzer op de markt heeft gebracht. Ze doopten het de GHD Contour. “Gebekt haar is zeker terug van weggeweest, zij het in een iets subtielere versie”, bevestigt Adam Reed, woordvoerder van GHD, aan The Independent.

Het toestel ligt vanaf oktober in de rekken en zal zo’n 95 dollar (80 euro) kosten. Ben je nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door onderstaande foto’s.

A post shared by TM (@tinatina714) on

A post shared by Sophie Moore (@sophiem.mua) on