Weerbericht – Wisselvallige woensdag

Het is woensdagvoormiddag gedeeltelijk bewolkt met kans op een bui, eventueel met onweer. In de namiddag is er meer bewolking en neemt de kans op buien toe. De temperaturen stijgen tot 17 à 21 graden, met een matige zuidwestenwind. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor CO-vergiftiging. ’s Avonds en ’s nachts zijn er nog enkele buien mogelijk, en is het meestal half- tot zwaarbewolkt. De temperaturen dalen naar 9 graden in de Ardennen en 13 graden in het noorden van het land. Plaatselijk kunnen nevel, mist of lage wolken ontstaan.
Donderdag blijft het weer onstabiel met tussen de opklaringen door stapelwolken waaruit talrijke buien kunnen vallen met kans op onweer. Maxima van 15 tot 17 graden in de Hoge Venen en tot 18 à 19 graden elders.
Vrijdag kunnen vooral in het oosten en het centrum van het land nog enkele buien vallen, maar minder talrijk en minder intens. Het is gedeeltelijk bewolkt met meer opklaringen in het westen. De maxima in het centrum liggen rond 20 graden.
Zaterdag trekt een regenzone van west naar oost over het land, gevolgd door buien. Maxima in het centrum rond 19 graden, bij een overwegend matige westen- tot zuidwestenwind. Zondag klimmen de temperaturen op een aantal plaatsen opnieuw tot boven 20 graden, maar blijft het vaak bewolkt met nog af en toe wat lichte regen of een bui.
Het KMI waarschuwt nog voor CO-intoxicatie, en vraagt zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn en braakneigingen.

bron: Belga