Weerbericht – Tot en met het weekend wisselvallig met regen

Weerbericht - Tot en met het weekend wisselvallig met regen

Het is vandaag eerst licht- tot halfbewolkt en droog. Later op de namiddag neemt de bewolking toe en kan er vooral in het westen van een land een bui vallen, eventueel met een onweer. Tussendoor blijft er ruimte voor opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Ardennen en 22 graden in de Kempen, meldt het KMI. ’s Avonds en ’s nachts zijn er nog enkele buien mogelijk. Het is daarbij meestal half- tot zwaarbewolkt. De temperaturen dalen naar waarden tussen 10 graden in de Ardennen en 13 graden in het noorden van het land. Plaatselijk kunnen nevel, mist of lage wolken ontstaan.

Morgen wordt een wisselvallige dag. Het is half- tot vaak zwaarbewolkt met her en der buien die mogelijk veel neerslag op korte tijd kunnen geven. Plaatselijk kan het ook onweren. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. In de avond kan er nog her en der een (onweers)bui vallen, maar later wordt het droger. In de nacht naar vrijdag is het meestal wisselend bewolkt en op een plaatselijke bui na droog. De minima liggen tussen 10 en 13 graden.

Vrijdag is er over de zuidoostelijke landshelft en vooral dan in de Ardennen nog kans op enkele buien. Over het noordwestelijk deel van België blijft het overwegend droog en zijn er ook meer opklaringen. Het is vrij koel met maxima van 16 graden in de Hoge Venen tot 21 graden over het westen.

Zaterdag krijgen we veel wolken met perioden van regen of motregen. Over het westen en daarna het centrum wordt het op het einde van de namiddag of ’s avonds mogelijk droog met soms opklaringen. Het is fris voor de tijd van het jaar met maxima tussen 14 graden in de Hoge Venen en 19 graden over het westen. Zondag blijft het in vele streken droog met wolkenvelden en soms opklaringen. Lokaal en hoofdzakelijk dan in Hoog-België blijven nog een paar buitjes mogelijk. Het wordt enkele graden zachter met maxima rond 21 graden.

Maandag verwachten we droog weer met brede opklaringen. De maxima klimmen tot 25 graden. Het KMI waarschuwt nog voor CO-intoxicatie, en vraagt zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn en braakneigingen.

bron: Belga