Ronde van de Ain - Dubbelslag voor Juan José Lobato

door
Belga
Leestijd 2 min.

De eerste etappe in de 29e Ronde van de Ain (cat 2.1) werd een prooi voor Juan José Lobato. De 28-jarige Spanjaard van LottoNL-Jumbo snelde naar de zege in de eerste rit van Polliat naar Trévoux, voor de Fransen Nacer Bouhanni en Steven Tronet. Hij neemt ook de leiderstrui over van proloogwinnaar Johan Le Bon. Nicolas Vereecken sprintte als eerste Belg naar een elfde stek. De ontsnapping van de dag kwam al meteen na de start tot stand en kwam op naam van vijf renners: Paul Ourselin, Florien Stork, Félix Pouilly, Johannes Schinnagel en Sergey Luchshenko. Het peloton liet al snel begaan en de maximale voorsprong van de vluchters klom tot 4:20, waarna Cofidis en LottoNL-Jumbo de wedstrijd in handen namen.

Op 5 kilometer werd Luchensko als eerste gegrepen, zijn vier metgezellen onder de vod van de laatste kilometer. In de sprint toonde Lobato zich de snelste, na heel wat ereplaatsen goed voor zijn eerste zege van het seizoen en dus zijn eerste ruiker voor zijn nieuwe team, waar hij sinds dit jaar deel van uitmaakt.

Dankzij de bonificatieseconden neemt hij ook de leiderstrui over en telt hij nu zes seconden voorsprong op Le Bon, net zoals op Bouhanni, die niet meer weet wat winnen is sinds de tweede rit in de Ronde van Yorkshire op 29 april. Daags nadien kwam hij ten val en liep hij een hersenschudding op. Hij hervatte in de Dauphiné, maar ook daar kon hij niet juichen, net zo min als in de Tour de France.

bron: Belga