Qatar heft visumplicht op voor 80 landen waaronder ook België

Qatar heft visumplicht op voor 80 landen waaronder ook België
Qatar heft visumplicht op voor 80 landen waaronder ook België

Qatar heft met onmiddellijke ingang de visumplicht op voor 80 landen, waaronder ook België. Dat heeft de golfstaat aangekondigd. De maatregel wordt gezien als een poging van Qatar om het isolement te doorbreken waarin het al enkele maanden verkeert. Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte verbraken begin juni hun diplomatieke banden met Qatar en legden het land ook een economische boycot op. De coalitie beschuldigt Qatar ervan terroristen in Syrië en Jemen te steunen. Volgens de nieuwe regels kunnen burgers uit 33 landen – waaronder België, Frankrijk, Duitsland en Nederland – visavrij het land binnen en mogen ze tot 90 dagen blijven. Nog eens 47 andere landen – met in het lijstje de VS, Groot-Brittannië en Japan – krijgen een visumvrijstelling die 30 dagen geldig is, en verlengd kan worden met 30 extra dagen. In beide gevallen kan de vrijstelling zowel gebruikt worden voor één enkele reis als voor verschillende trips.

“Qatar is nu het meest open land in de regio. We zijn verheugd dat we bezoekers kunnen uitnodigen om kennis te maken met onze gastvrijheid, cultureel erfgoed en natuurlijke schatten”, aldus de autoriteiten.

De volledige lijst van landen voor wie de visumplicht werd afgeschaft, is terug te vinden op de website van de Qatarese toeristische autoriteiten: www.visitqatar.qa.

Bron: Belga