Jupiler Pro League - Peter Maes vervangt Runar Kristinsson als coach van Lokeren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sporting Lokeren heeft zijn trainer Runar Kristinsson ontslagen. Met oude bekende Peter Maes werd al meteen een opvolger aangeduid. Kristinsson (47) was sinds oktober 2016 aan de slag in Lokeren. De zwakke competitiestart, met nederlagen op de openingsspeeldag tegen Club Brugge (0-4) en afgelopen weekend op het veld van KV Kortrijk (1-0), doen hem de das om.

"Sporting Lokeren heeft zonet Runar Kristinsson meegedeeld dat de club niet langer beroep wil doen op de IJslander", luidt het in een persbericht. "Voorzitter Lambrecht wenst te benadrukken dat de ex-speler van Sporting Lokeren goed werk heeft verricht tijdens het voorbije seizoen. Vooral dankzij hem kon Lokeren zich handhaven in de hoogste afdeling. De club dankt de trainer voor zijn inzet en hoopt oprecht dat het Runar Kristinsson verder goed gaat in zijn carrière."

Met Peter Maes (53) stelde Lokeren al een opvolger aan. De oud-doelman is een bekend gezicht op Daknam. Hij coachte het team een eerste keer tussen 2010 en 2015 en won met de club twee keer de Belgische Beker (2012 en 2014). Daarna verhuisde Maes naar Genk, waar hij in december 2016 moest opstappen.

Maes wordt donderdag om 17 uur voorgesteld, en niet om 14 uur zoals de eersteklasser aanvankelijk had gemeld.

bron: Belga