Jupiler Pro League - Lokeren zet coach Runar Kristinsson op straat

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eersteklasser Sporting Lokeren heeft zijn coach Runar Kristinsson ontslagen, zo meldde de krant Het Laatste Nieuws. Een officiële bevestiging van de club is er momenteel nog niet. Kristinsson is al de tweede trainer die in enkele dagen tijd aan de deur wordt gezet in de Jupiler Pro League, en dat terwijl er nog maar twee speeldagen zijn afgewerkt. Maandag was de twijfelachtige primeur voor de Spanjaard Tintin Marquez, die ondanks een drie op zes wegens "fundamentele meningsverschillen" ontslagen werd bij Sint-Truiden.

Bij Lokeren liggen de magere resultaten en het zwakke spel wel aan het ontslag van de coach. De Oost-Vlamingen wisten dit seizoen nog geen punt te sprokkelen, na nederlagen op de openingsspeeldag tegen Club Brugge (0-4) en afgelopen weekend op het veld van KV Kortrijk (1-0). Komend weekend zakt Moeskroen naar Daknam af.

De 47-jarige Kristinsson was nog maar sinds oktober 2016 aan de slag in Lokeren, als opvolger van de ontslagen Georges Leekens. Voormalig Lokeren-coach Peter Maes wordt nu genoemd als belangrijkste kandidaat om Kristinsson op te volgen.

bron: Belga