John de Mol staakt overnamepoging TMG

John de Mol staakt overnamepoging TMG

Het Nederlandse mediabedrijf Talpa van miljardair John de Mol ziet vooralsnog af van zijn poging om Telegraaf Media Groep (TMG), waarin het Vlaamse Mediahuis een meerderheidsbelang heeft, als geheel over te nemen. Het mediabedrijf van miljardair John de Mol houdt wel een “strategisch belang” van 29,16 procent in het moederbedrijf van De Telegraaf aan.
De Mol weigerde lang de handdoek in de ring te gooien in de overnamestrijd om TMG. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel heeft hij echter niet gestand kunnen doen. Het lukte de mediamagnaat niet om voldoende aandelen te bemachtigen binnen de gestelde aanmeldingstermijn.
De kans dat het bod van Talpa slaagde, leek al gering. Mediahuis en het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek hadden al een ruime meerderheid van de aandelen in handen en zij wilden daar niet vanaf. Hun bod van 6 euro per aandeel werd eerder gestand gedaan, waardoor zij de controle over het bedrijf al een tijdje in handen hebben.
Onlangs lukte het De Mol wel volledig eigenaar te worden van de televisiezenders SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Hij bezat al radiozenders als Radio 538, Veronica en Sky Radio en wilde een breder mediaconcern optuigen.

bron: Belga