Fipronil in eieren – Ook Vlaams parlement vervroegd samen

Fipronil in eieren - Ook Vlaams parlement vervroegd samen

Ook het Vlaams parlement houdt volgende week een uitzonderlijke zitting omwille van de fipronil-crisis. De parlementsleden willen overleggen met minister van Landbouw Joke Schauvliege. Oppositiepartij sp.a had afgelopen weekend al om een zitting van de commissie Landbouw verzocht en die vraag werd intussen bijgetreden door andere partijen. “Ik vind het niet meer dan normaal dat we toch even kijken wat de mogelijke consequenties zijn voor de sector en hoe we daar op kunnen inspelen”, zegt voorzitter Jos De Meyer (CD&V).

Het parlement zal op woensdag 16 augustus om 10.15 uur overleggen met Landbouwminister Joke Schauvliege (CD&V). Het Voedselagentschap (FAVV) wordt voorlopig niet uitgenodigd. “Het heeft weinig zin om de vergadering over te doen die vandaag al is gehouden in de Kamer”, aldus De Meyer.

“Als sp.a vragen wij al vanaf dag één transparantie op alle niveaus”, zegt parlementslid Els Robeyns. “Van minister Schauvliege willen wij horen wat zij wist van haar federale collega’s en welke stappen ze heeft ondernomen in het belang van consument en sector.”

bron: Belga