Aardbeving China – Ook buitenlandse toeristen gewond

Aardbeving China - Ook buitenlandse toeristen gewond

Bij de aardbeving in het zuidwesten van China zijn volgens de eerste berichten ook twee buitenlandse toeristen gewond geraakt. Het gaat om een 18-jarige Française, die door een neervallende steen aan beide benen gewond raakte, en een Canadese met lichte verwondingen aan het hoofd. Dat maakte het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag bekend. De Franse vrouw moet geopereerd worden om infecties te vermijden. De officiële balans van de aardbeving is intussen opgelopen tot 13 doden en 175 gewonden. De overheid houdt echter rekening met een 100-tal doden. De aardbeving in Sichuan had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en gebeurde ’s avonds. Op veel plaatsen moet de schade nog opgemeten worden.

Het epicentrum van de aardbeving lag in het Jiuzhaigou nationaal park, dat erg bergachtig is en bekend voor zijn meren en watervallen. In het park zouden zeker een aantal bezoekers zijn omgekomen. Er zouden ook een 100-tal toeristen geblokkeerd zitten. Op andere plaatsen werden toeristen met bussen en wagens naar veiliger oorden gebracht.

Vanochtend vond nog een zware aardbeving plaats in het uiterste noordwesten van China, maar die gebeurde in afgelegen en dunbevolkt gebied. Er zijn nog geen gegevens over slachtoffers.

bron: Belga