Onschuldig puistje uitknijpen liep helemaal fout af voor deze vrouw

Puistje
Foto Pixabay

Een jonge Texaanse vrouw is in het ziekenhuis beland nadat ze een puistje uitduwde. Haar gezicht was helemaal opgezwollen.

Katie Wright zal voortaan twee keer nadenken voor ze nog een puistje uitduwt. “Ik ging het te lijf omdat het pijn deed en ik het niet langer kon negeren”, schrijft de vrouw op de Facebookpagina Make Up Heavens. “Binnen het uur zwol mijn gezicht helemaal op en voelde het warm aan. Het deed vreselijk veel pijn. Alsof er iets op het punt stond om uit mijn huid te barsten.”

Spoed

Ze haastte zich naar de spoedafdeling van het lokale ziekenhuis. Daar ontdekten de dokters dat ze een acute bacteriële infectie had in haar huid en het onderhuidse weefsel boven haar oog. Die infectie had ze opgelopen door haar wenkbrauwborsteltje, dat vol bacteriën zit.

“Omdat het op mijn gezicht was, was er een groot risico dat het zich zou verspreiden naar mijn hersenen of mijn ogen. Bij dat laatste kon ik blind worden”, schrijft Katie. “Ik kreeg onmiddellijk een stevige dosis antibiotica, maar reageerde allergisch op een van de geneesmiddelen, waardoor het nog erger werd. Gelukkig hadden de dokters het snel door en konden ze meteen ingrijpen.”

Vrouwen waarschuwen

Ze deelde haar verhaal omdat ze andere vrouwen wil waarschuwen. “De bacteriën kwamen waarschijnlijk van de borstel van het potlood waarmee ik mijn wenkbrauwen doe”, zegt ze. “Ik was altijd goed mijn gezicht en mijn schoonheidsspullen als ik die heb gebruikt, maar dat deed ik niet met mijn wenkbrauwborsteltje. Als je make-up draagt, vergeet dan nooit om ál je spullen te ontsmetten voor je er opnieuw mee aan de slag gaat. Het is een kleine moeite en je vermijdt er een pijnlijke, dure en traumatiserende ontsteking in je gezicht mee.”