Japanse wetenschappers ontwikkelen ijs dat niet smelt

Japanse wetenschappers ontwikkelen ijs dat niet smelt
Instagram / Kanazawaice

Onderzoekers van de Kanazawa-universiteit in Japan hebben ijs gemaakt dat na drie uur bij kamertemperatuur nog steeds zijn vorm behoudt. Ze verhoogden het smeltpunt van de lekkernij door er een stof uit aardbeien aan toe te voegen.

Omdat ijs zo ongelooflijk lekker is, is het extra spijtig dat je het elke keer zo snel moet opeten. Treuzel je vijf minuten lang, dan is de helft al op je hand of de grond gelekt. Maar Japanse wetenschappers hebben daar nu een oplossing voor gevonden.

Olie en water blijven bij elkaar

Een team van de universiteit in Kanazawa hebben een type ijs ontwikkeld dat niet smelt, althans al zeker niet voor de eerste drie uur op kamertemperatuur. De onderzoekers hebben als test zelfs vijf minuten warme lucht op de lekkernij geblazen. Nog altijd behield het perfect zijn vorm.

De wetenschappers hebben de smelttemperatuur van de zoete tussendoortje te verhogen. Daarvoor haalde ze polyfenol uit aardbeien. De vloeistof verhindert dat water en olie zich scheiden van elkaar, legde Tomihisa Ota, professor aan de universiteit, uit aan Hindustantimes. Het ijs zal op de markt komen in chocolade-, vanille- en aardbeismaak.