Groepsdate met zes vrouwen loopt faliekant af

Groepsdate met zes vrouwen loopt faliekant af
Twitter / Lisette Pylant

Stel: je hebt een afspraakje en plots komen er nog vijf andere dames opdagen. Het overkwam de Amerikaanse Lysette Pylant. “De liefde van mijn leven zal ik er niet aan overhouden, maar wel enkele geweldige vriendinnen.”

Het begon allemaal toen enkele vriendinnen van Pylant een date hadden geregeld met een wildvreemde jongeman, Justin genaamd. Plaats van de afspraak was de Truxton Inn, een gezellig café waar vrienden van Pylant werken als barman.

Al snel bleek dat de vonk niet oversloeg. Maar wanneer er drie kwartier later een tweede meisje arriveerde voor een afspraakje met Justin, viel de mond van Pylant wel open. Volledig gechoqueerd door de situatie besloot ze haar relaas te doen op Twitter. Ook besloot ze haar goede hart te tonen en nog even te blijven zodat ze de andere vrouw kon inlichten.

Net wanneer de twee dames van plan zijn om Justin in z’n uppie achter te laten, komt date nummer drie opdagen. Ook zij wordt snel op de hoogte gebracht van de overboeking van de snodaard.

“We hebben dan maar een pact gesloten om vriendinnen te worden en iets te gaan drinken aan een café aan de overkant. Zo bleef hij alleen achter met de rekening”, schrijft Pylant op Twitter. Maar lang blijft de casanova niet in z’n eentje zitten. Al snel krijgt hij het gezelschap van een vierde vrouw.

Als je denkt dat de hele bedoening niet nog erger kan worden, ben je mis. De drie kersverse vriendinnen liepen op straat een zekere Alexandra tegen het lijf, nog iemand die had afgesproken met Justin. Als je ondertussen de tel kwijt bent: dat is al het vijfde meisje.

De bevriende barman deed ondertussen flink zijn best om de vierde date op de hoogte te brengen van de escapades van de jongeman. Zij besluit om Justin een hak te zetten en ook naar het café van de meisjes te gaan. Tegelijkertijd wordt ze afgewisseld door Alexandra, die nu ook overtuigd is dat haar date allesbehalve een prins op het witte paard is.

Ontmoedigd door de ‘onverwachte’ afloop van de avond, druipt Justin uiteindelijk af. Maar eerst wil hij nog een hartig woordje uitwisselen met Pylant. “Hij maakte me wijs dat ik de enige was die hij beter wilde leren kennen”, tweet ze nog. Zijn excuus voor de avond? “Hij is een projectmanager en wil zijn tijd efficiënt gebruiken.”

Tegen alle verwachtingen stapt er zelfs nog een zesde meisje het café binnen. Gelukkig wordt ook zij snel opgenomen door de andere dates en kunnen ze er hartelijk om lachen.