Disney breekt banden met Netflix

Disney
Foto Disney

De Amerikaanse entertainmentreus Disney zet de samenwerking met Netflix stop. Daardoor zullen er geen Disney- en Pixarfilms meer op de streamingsdienst te zien zijn.

Vanaf 2019 leveren Disney en Pixar geen nieuwe producties meer aan Netflix, maar zullen die via een eigen streamingsdienst aangeboden worden. Eerst zijn de VS aan de beurt, later de andere markten, aldus topman Robert Iger.

Disney-fans in België kunnen op beide oren slapen, want “hier kunnen onze klanten nog gewoon naar hun favoriete films van Disney blijven kijken”, klinkt het bij Netflix België.

Dalende cijfers

Het aandeel van Netflix verloor na de aankondiging 5% procent. Maar ook het aandeel van Disney zelf staat onder druk, want de resultaten van het afgelopen kwartaal waren niet al te best. De winst tot juli daalde met 9% tot 2,4 miljard dollar (2 miljard euro). Ook de omzet ging licht achteruit, tot 14,2 miljard dollar (12 miljard euro).

Er waren de problemen bij sportzender ESPN en tegenvallende filmopbrengsten. Enkel de themaparken deden het beter dan vorig jaar.