Hij werd betrapt met een boek op weg naar zijn vakantie

Betrapt met een boek
Foto R.V.

Vive les vacances! In augustus betrappen we lezers op TGV naar zomerse oorden. Zij doen de route du soleil met extra hoge snelheid. Welke boeken nemen ze mee in hun koffer? En waar gaat de reis naartoe?

Sylvain Bangma (19) gooide deze ochtend zijn rugzak over zijn schouder, liet zich afzetten aan het station van Rotterdam en vertrok op reis. Alleen. Eindelijk mocht het. In Brussel sprong hij op TGV richting Valence want daar wacht de trein naar Barcelona. Een gladgeschoren avonturier met een mooi hemd en een voorraad lectuur.

“Dit boek, ‘The Watchmaker of Filigree Street’ van Natasha Pulley, werd me door mijn voormalige docente Nederlands aangeraden voor onderweg. Ik zit in mijn eerste jaar aan de universiteit maar ik vraag haar nog vaak om advies, we wonen bij elkaar in de buurt. Het is een heel gezellige vrouw die verstand heeft van boeken. Wat ik ook zeker moest lezen: ‘De schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zafón. Het verhaal speelt zich af in Barcelona, maar ik had het al uit voor ik vertrok. ‘Mexicaans dagboek’ van Oliver Sacks, ‘Theft by finding’ van David Sedaris en ‘The Hotel New Hampshire’ van John Irving staan ook op het lijstje.”

“Dat lijken me genoeg boeken voor negen dagen in Spanje. Ik ga ook naar Madrid en Bilbao. Al dat backpacken komt goedkoper uit met de trein. En ik heb wel sympathie voor de trein, alleen al omdat de CO2-uitstoot veel minder is. Misschien probeer ik het volgend jaar zelfs eens met de fiets of te voet.”

(hd)

Betrapt met een boek is een initiatief van Iedereen Leest en Metro, i.s.m. met TGV. Deze lezer reisde van Brussel naar Valence, reistijd 4u10.

Meer boekentips voor onderweg? Surf naar Lezers Tippen Lezers.