Politie van New York boycot bekende donutketen

De politie van New York boycot Dunkin' Donuts
AFP / C. Hondros

In New York zit er een flinke haar in de boter tussen de plaatselijke politie en Dunkin’ Donuts. De agenten boycotten de keten na een incident.

Vorige vrijdag werd twee leden van de NYPD, zoals het politiekorps van New York heet, een ijsje ontzegd in een vestiging van Dunkin’ Donuts. De werknemer zou geweigerd hebben om hen te bedienen “omdat ze flikken zijn”.

Excuses

De plaatselijke politievakbond kreeg lucht van het incident en riep zijn leden prompt op om niet langer koffie en gebak te gaan halen bij de keten. De manager van het bewuste filiaal heeft ondertussen al zijn verontschuldigingen aangeboden, al schoten ook die in het verkeerde keelgat.

via GIPHY

Volgens de uitbater stonden de agenten per ongeluk aan de verkeerde toonbank aan te schuiven, wat ze bij de NYPD opvatten als een belediging. “Eigenlijk zegt hij dat de agenten te dom waren om te zien waar ze moesten bestellen.”

CEO

Ondertussen moeit zelfs de CEO van Dunkin’ Donuts zich met de hele zaak. Hij zou deze week nog de twee agenten willen ontmoeten om een en ander uit te klaren en de strijdbijl te begraven.