WK atletiek - Arnaud Art: "Op fysiek vlak was ik nergens"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Arnaud Art heeft niet veel plezier beleefd aan zijn eerste finale op een WK atletiek. Dinsdagavond geraakte de Belgische recordhouder in het polsstokspringen niet over de openingshoogte van 5m50. Art zocht geen excuses, ondanks dat zijn polsstok brak bij zijn derde en laatste poging. Hij eindigde zo op een gedeelde tiende en laatste plaats, ook de Chinees Jie Yao en de Duitser Marcel Holzdeppe geraakten niet over de openingshoogte. "Op fysiek vlak was ik nergens vandaag. Ik kon niet versnellen zoals ik het wou. Ik voelde me zwaar en traag. Het was alsof ik vijf kilo extra moest meedragen. Mentaal voelde ik me goed. Ik was uitgelaten, maar kalm tegelijk. Ik kan dit niet uitleggen. Dit gebeurt vaak als je in slechte vorm verkeert. Ik dacht dat de opwinding van het evenement me erboven zou kunnen helpen. Ondanks dat ik mentaal top was, heb ik gemerkt dat het niet lukte", aldus een ontgoochelde Art.

Arnaud Art had gehoopt om in de finale zijn Belgische record van 5m71 te verbreken. "Het was mooi geweest om van deze mogelijkheid gebruik te maken om hoger te springen. Deze ervaring heeft me geleerd dat ik nog veel werk heb. Het was wel leuk om in de finale te staan."

Bij zijn laatste poging schrikte het stadion even op toen de polsstok van Art het begaf en hij zich leek te blesseren aan de rechterknie. "Het is niet ernstig. Binnen twee of drie dagen zal de pijn wel over zijn. Ik had ook pijn aan een van mijn rechtertenen. Ik heb geen tijd gehad om bang te zijn, ik had enkel tijd om pijn te hebben."

.

bron: Belga