Weerbericht: zon speelt verstoppertje

Weerbericht: zon speelt verstoppertje

Dinsdagmiddag is er onder een meestal zwaarbewolkte hemel overal kans op enkele buien. Lokaal kan het gaan om onweersbuien. In het zuiden kunnen er tegen het eind van de namiddag meer opklaringen verschijnen. Met maxima tussen 17 en 19 of lokaal 20 graden wordt het een frisse dag. De wind is zwak tot matig uit meestal zuidwestelijke tot westelijke hoek. Dat meldt het KMI. Vanavond zijn er vooral in de noordelijke helft van het land nog enkele buien mogelijk. Geleidelijk aan wordt het echter droog en halfbewolkt. Mogelijk kunnen in de Ardense valleien enkele nevel- of mistbanken gevormd worden. De minima liggen rond 12 of 13 graden in Vlaanderen en tussen 9 en 12 graden in Wallonië. De wind blijft meestal matig waaien uit het zuidwesten.

Woensdag begint eerst halfbewolkt met een kleine kans op een plaatselijke bui. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en wordt het half- tot zwaarbewolkt. Tegelijkertijd neemt de kans op plaatselijke buien toe, maar ze zullen minder intens zijn dan dinsdag. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Woensdagavond en de nacht naar donderdag verlopen licht wisselvallig, met mogelijk enkele buitjes. Het is meestal half- tot zwaarbewolkt. De temperaturen dalen naar waarden tussen 8 graden in de Ardennen en 13 graden in het noorden van het land. De wind is zwak uit veelal variabele richtingen.

Donderdag blijft het weer onstabiel met tussen de opklaringen door stapelwolken waaruit talrijke buien kunnen vallen met kans op onweer. Maxima van 15 tot 17 graden in de Hoge Venen en tot 18 à 19 graden elders.

Vrijdag is er in vergelijking met de voorgaande dagen een weersverbetering. Vooral in het oosten en het centrum van het land kunnen er nog enkele buien vallen, maar minder talrijk en minder intens. In het westen blijft het waarschijnlijk droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. De maxima stijgen tot 20 graden in het centrum.

Zaterdag trekt een regenzone van west naar oost over het land, gevolgd door enkele buien. Maxima van 13 tot 19 graden bij een overwegend matige zuidwestenwind.

Zondag klimmen de temperaturen opnieuw tot boven 20 graden in de meeste regio’s, maar blijft het vaak bewolkt met nog af en toe wat lichte regen of een bui.

Maandag krijgen we droog weer op een laatste buitje na. Het KMI verwacht brede opklaringen en maxima tot 24 graden. Dinsdag lijkt een nieuwe regenzone ons land te bereiken.

bron: Belga