Europese Supercup - Real Madrid verslaat Manchester United ondanks doelpunt van Romelu Lukaku

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid heeft dinsdagavond in het Macedonische Skopje zijn vierde Europese Supercup veroverd. De Spaanse Champions League-winnaar won met 2-1 van Manchester United. Romelu Lukaku maakte de aansluitingstreffer bij zijn debuut voor de Engelse Europa League-winnaar. De doelpunten van Real kwamen op naam van Casemiro en Isco. José Mourinho posteerde bij Manchester United meteen Romelu Lukaku in zijn basiself, goed voor zijn officiële debuut bij The Reds. Marouane Fellaini begon op de bank, net als sterspeler Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. De eerste kans was voor Real Madrid, maar Gareth Bale kon een afgeweken voorzet van Marcelo niet tussen de palen deponeren. Real Madrid was de betere ploeg en na onder meer een bal op de lat, kon stofzuiger Casemiro randje buitenspel een voorzet van Dani Carvajal binnenschuiven. Vlak voor rust kopte Lukaku nog een kansje in de handen van Real-doelman Keylor Navas.

Ook na de pauze had Real Madrid in de openingsfase het betere van het spel en na 52 minuten was het Isco die na een knap één-tweetje met Bale de voorsprong kon verdubbelen voor de Champions League-winnaar. Meteen daarna kreeg Lukaku een opgelegde kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar hij knalde onbesuisd over na een rebound op een kopbal van Paul Pogba. In de 62e minuut was het dan toch raak voor Lukaku, toen hij nu wel een rebound voorbij Navas kon werken. Marouane Fellaini was toen net ingevallen om de achterstand mee helpen om te buigen, maar ondanks enkele goede mogelijkheden bleef het bij 2-1.

Voor Real Madrid is het de vierde Europese Supercup in de clubgeschiedenis, na 2002, 2014 en 2016. Vorig jaar pakte het de trofee dankzij een 3-2 overwinning na verlengingen tegen FC Sevilla.

.

bron: Belga