Annemieke en Rozemieke treden op de voorgrond in eigen personage-album

Annemieke en Rozemieke treden op de voorgrond in eigen personage-album

Annemieke en Rozemieke uit de stripreeks ‘Jommeke’ treden uit de schaduw van hun blonde vriend, met hun eigen personage-album. Dat verschijnt op zes september, onder de titel “Zonnedorp op z’n kop”, meldt uitgever Ballon Media. De originele Jommeke-albums waren vaak de klassieke rolpatronen te zien. Jommeke en zijn (mannelijke) vrienden vertrokken op avontuur, maar de tweelingzusjes moesten passen omdat ze bijvoorbeeld bezig waren met een grote schoonmaak. Dat is helemaal anders in hun eigen album, waar ze zelf het heft in handen nemen terwijl Jommeke en Filiberke op vakantie zijn. In “Zonnedorp op z’n kop” trekken ze samen met Jommekes papegaai Flip ten strijde tegen de snode professor Helleborus, die het ‘kopvoetertje’ dat ze in de kelder van professor Gobelijn aantroffen in handen kreeg.

Het album is het eerste in een reeks van zogenaamde ‘personage-albums’, waarin de nevenpersonages uit Jommeke op de voorgrond treden. “De leefwereld van Jommeke wordt bevolkt door nogal wat interessante personages die best wel eens alleen in de spotlights mogen staan. Zo kwamen we tot dit voor Vlaanderen relatief nieuwe concept van het ‘personage-album'”, klinkt het bij CEO Alexis Dragonetti.

De auteur van het album is Philippe Delzenne, die al tientallen Jommeke-avonturen tekende. Een album zonder Jommeke was dan ook even wennen voor hem. “Aanvankelijk moest ik mijn draai nog wat vinden, omdat Jommeke geen deel mocht uitmaken van het verhaal. De Miekes vormen op zich al een straf duo. De verbondenheid tussen de zusjes is enorm. Ze hebben elk hun eigen karakter, hoewel ze er hetzelfde uitzien. Ik denk dat veel meisjes zich in de Miekes herkennen”, vertelt Dezenne.

Aan wie het na de Miekes is om te schitteren in een eigen album, ligt voorlopig nog niet vast.

bron: Belga