Dit is het verschil tussen Cola Light en Cola Zero

Wat is het verschil tussen Cola Light en Cola Zero?
Foto Flickr

Ze worden gemaakt door hetzelfde bedrijf, bevatten allebei nul calorieën en smaken even zoet, maar toch hebben de meeste mensen een uitgesproken voorkeur voor Cola Light of Cola Zero. Wat is nu eigenlijk het verschil?

Het onderscheid is vooral een kwestie van marketing. Toen Cola Light in 1982 gelanceerd werd in de Verenigde Staten, mikte moederbedrijf The Coca-Cola Company nadrukkelijk op een vrouwelijk publiek.

43% van de verkoop

Uit bezorgdheid om hun slanke lijn zouden zij een suikerloze variant verkiezen, al sloeg het drankje niet echt aan bij het mannelijke publiek.

Daar werd in 2005 een mouw aan gepast met de lancering van Coca Cola Zero, dat in plaats van een lichtgrijze verpakking een stoerder, zwart flesje/blikje kreeg. Zoveel jaren later zijn de twee suikerloze Coca-Cola’s goed voor 43% van de verkoop.

Citroenzuur

Wat de ingrediënten betreft, is er één subtiel verschil: Cola Light bevat citroenzuur, wat niet aanwezig is in Cola Zero. Dat bevat dan weer natriumcitraat, dat op zijn beurt ontbreekt in Cola Light.

Dat subtiele onderscheid heeft wel een weerslag op de smaak. Volgens Coca-Cola leunt de smaak van Zero dichter aan bij de klassieke Cola, terwijl de Light-versie iets… lichter smaakt.