WK atletiek - Coach Roger Lespagnard ziet Thiam "nog veel progressie maken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roger Lespagnard is ervan overtuigd dat Nafi Thiam nog lang niet aan haar limiet zit. "Ik denk dat ze de komende drie jaar nog veel progressie kan maken", verklaarde de coach zondag, nadat hij zijn pupil in Londen wereldkampioene had zien worden. "Het komt erop aan goed te blijven trainen, want de anderen zitten ook niet stil. Thiam zal over twee of drie jaar misschien nog sterker zijn, maar dat geldt ook voor de concurrentie. Zeker op technisch vlak is er nog ruimte voor verbetering. In het hoogspringen is er iets dat haar belet om over 2m00 of 2m03 te gaan. Dat kan bijgeschaafd worden. Ze heeft wel al veel progressie gemaakt en gaat nu regelmatig over 1m95 en 1m98. In veel disciplines is die regelmaat er. Zwakke punten zijn er niet meer."

"De zege in Londen was niet zo makkelijk als ze wel leek. Thiam was met vertrouwen naar Londen gekomen, maar ze was wel wat moe na een slopend seizoen. Het is uitzonderlijk wat ze als 22-jarige atlete in een post-olympisch jaar allemaal gerealiseerd heeft."

Thiam komt nu nog op de Memorial in actie en neemt dan vakantie. Midden oktober begint ze zoals elk jaar weer te trainen. "Als ze een goede winter doormaakt, zal ze nog beter worden", heeft Lespagnard er vertrouwen in.

Atletieklegende Jackie Joyner-Kersee verklaarde voor aanvang van de Spelen al dat ze in Thiam degene ziet die haar wereldrecord zal verbeteren. Dat staat al sinds de Olympische Spelen van 1988 in Seoel op 7.291 punten. Eind mei bracht Thiam haar record in Götzis op 7.013 punten. Daarmee werd ze de vijfde zevenkampster in de geschiedenis die de magische barrière van 7.000 punten doorbrak. In Londen had ze aan 6.784 punten genoeg voor het goud.

.

bron: Belga