Fipronil in eieren – Denis Ducarme en Maggie De Block woensdag gehoord in Kamercommissie Economie en Landbouw Fipronil in eieren – Denis Ducarme en Maggie De Block woensdag gehoord in Kamercommissie Economie en Landbouw

Fipronil in eieren - Denis Ducarme en Maggie De Block woensdag gehoord in Kamercommissie Economie en Landbouw Fipronil in eieren - Denis Ducarme en Maggie De Block woensdag gehoord in Kamercommissie Economie en Landbouw

De minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) en de minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zullen woensdag om 10.15 uur gehoord worden in de Kamercommissie Economie en Landbouw, zegt commissievoorzitter Jean-Marc Delizée (PS). Ze zullen uitleg geven over het dossier van de met fipronil besmette eieren, een insecticide die niet toegelaten is in de voedselketen. De commissie voor Economie en Landbouw zal samenkomen met die voor Volksgezondheid, aldus de heer Delizée. Eerst was gezegd dat dat morgen zou gebeuren, maar dat blijkt nu te snel. Denis Ducarme heeft intussen een rapport gevraagd aan het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) over de maatregelen die het nam sinds juni, toen de eerste sporen van fipronil in eieren werden aangetroffen. Hij wil dat rapport hebben vooraleer hij uitleg verschaft aan het parlement, zei hij tijdens Matin Première op de Franstalige zender RTBF.

“We zullen de ministers ondervragen over de feiten, de risico’s, de hoeveelheid besmette eieren in België, maar ook over het gebrek aan communicatie en reactie van het FAVV”, aldus Delizée. De minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) en de minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zullen woensdag om 10.15 uur gehoord worden in de Kamercommissie Economie en Landbouw, zegt commissievoorzitter Jean-Marc Delizée (PS). Ze zullen uitleg geven over het dossier van de met fipronil besmette eieren, een insecticide die niet toegelaten is in de voedselketen. De commissie voor Economie en Landbouw zal samenkomen met die voor Volksgezondheid, aldus de heer Delizée. Eerst was gezegd dat dat morgen zou gebeuren, maar dat blijkt nu te snel. Denis Ducarme heeft intussen een rapport gevraagd aan het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) over de maatregelen die het nam sinds juni, toen de eerste sporen van fipronil in eieren werden aangetroffen. Hij wil dat rapport hebben vooraleer hij uitleg verschaft aan het parlement, zei hij tijdens Matin Première op de Franstalige zender RTBF.

“We zullen de ministers ondervragen over de feiten, de risico’s, de hoeveelheid besmette eieren in België, maar ook over het gebrek aan communicatie en reactie van het FAVV”, aldus Delizée.

bron: Belga