Familie en vrienden nemen afscheid van Olivier Strebelle

Familie en vrienden nemen afscheid van Olivier Strebelle

De familie en vrienden van Olivier Strebelle hebben tijdens zijn begrafenis een laatste groet gebracht aan de beeldhouwer, die zaterdag overleed op 90-jarige leeftijd. Ze haalden het “immense talent” en de humor aan van de gepassioneerde man die nog “duizend projecten” had. “Een artiest met heel zijn ziel, zijn hele wezen, die hield van de natuur en de schoonheid”, noemde zijn vriend Pierre Alechinsky hem. Samen met onder meer Strebelle en Michel Olyff stichtte Alechinsky in 1949 de Ateliers du Marais op in Brussel, centrum van de Cobra-beweging. Zijn kinderen spraken tijdens de plechtigheid over de capaciteit van hun vader om “door het minste verwonderd te zijn”, en noemden hem “teder en compromisloos”.

Olivier Strebelle drukte zijn stempel op verschillende grote steden zoals Brussel, met grote sculpturen. Zo vervaardigde hij het monumentale kunstwerk “Confluences” van 36 meter voor het Europees Parlement in Brussel, maar ook “De Golf” in Kortrijk en “Flight in Mind” aan Brussels Airport.

Dat laatste kunstwerk werd beschadigd bij de aanslag van 22 maart in de luchthaven. Het werd gerestaureerd en een jaar later aan de toegangsweg naar de luchthaven geplaatst.

bron: Belga