Elise Mertens stijgt naar 46e stek op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elise Mertens is op de gepubliceerde WTA-ranking zonder te spelen één plaats gestegen naar de 46e stek, haar hoogste notering ooit in het vrouwentennis. Vorige week was de 21-jarige Mertens voor de eerste keer in haar carrière de top vijftig ingedoken. Kirsten Flipkens boekte twee plaatsen winst en is nu 82e. Flipper wist zich bovendien afgelopen weekend te plaatsen voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in het Canadese Toronto. In de openingsronde krijgt ze er de negentienjarige Kroatische Ana Konjuh voorgeschoteld. Beide speelsters stonden dit jaar al twee keer tegenover mekaar. In het Nieuw-Zeelandse Auckland trok Konjuh aan het langste eind, in Miami kwam Flipkens als winnares uit het duel. Alison Van Uytvanck ging vijf plaatsen vooruit en komt zo met een 99e stek opnieuw de top honderd binnen. In Toronto overleefde Ali de kwalificaties echter niet. Met Maryna Zanevska en Yanina Wickmayer staan er nog twee Belgische speelsters in de op tweehonderd. Zanevska verloor twee plaatsen en is nu 128e, Wickmayer is quasi in vrije val en moet momenteel vrede nemen met de 129e plaats op de wereldranglijst.

In de top zestien van het vrouwentennis zijn er deze week geen wijzigingen te noteren. De Tsjechische Karolina Pliskova blijft riant aan de leiding, voor de Roemeense Simona Halep, de Duitse Angelique Kerber, de Spaanse Garbine Muguruza en de Oekraïense Elina Svitolina.

De Amerikaanse Madison Keys komt met een zeventiende stek terug de top twintig binnen dankzij haar overwinning op het WTA-toernooi in Stanford. Ook verliezend finaliste Coco Vandeweghe sprokkelde daar heel wat punten, wat haar vier plaatsen winst en een twintigste stek op de wereldranking oplevert.

bron: Belga