EK hockey (m) - Coach Red Lions geeft selectie voor Amsterdam vrij

door
Belga
Leestijd 2 min.

Shane McLeod, coach van de Belgische hockeymannen, heeft zijn achttienkoppige selectie bekendgemaakt voor het komende EK in Amsterdam (18-27 augustus). Dat meldt de Koninklijke Belgische Hockeybond. De Nieuw-Zeelandse coach kan opnieuw rekenen op Florent van Aubel, hersteld na een blessure. De geblesseerde Nicolas De Kerpel is er dan weer niet bij in de selectie van de olympische vicekampioen. De jonge en talentvolle Loïc Van Doren en niet Jeremy Gucassoff is opgeroepen als reservedoelman. "Dit is voor mij ook geen situatie doe me vrolijk maakt gezien de sterke prestaties die Jeremy deze zomer nog heeft laten zien, maar dit is voor Loïc een goede opportuniteit", verklaart McLeod. "Dit bewijst nogmaals dat we binnen de categorie van de doelmannen een luxeprobleem hebben."

Op het EK nemen de Belgen (FIH 5) het in groep A op tegen Oostenrijk (FIH 22/19 augustus), Nederland (FIH 4/21 augustus) en Spanje (FIH 9/23 augustus). In groep B treffen Duitsland (FIH 3), Engeland (FIH 7), Ierland (FIH 10) en Polen (FIH 20) elkaar. De beste twee teams per poule plaatsen zich voor de halve finales. Op het vorige EK in 2015 in Londen overleefden de Red Lions de groepsfase niet. Ze eindigden toen op de vijfde plaats.

De Red Lions bereiden het EK voor met twee oefenduels tegen India (FIH 6). Beide wedstrijden (woensdag en donderdag, telkens om 19u) gaan door in Boom, op het terrein van Braxgata H.C. Eind juli vernederden de Belgen nog Duitsland met 6-1 in de finale van de derde ronde van de World League.

- Selectie -

. Keepers: Vincent Vanasch (Waterloo Ducks), Loïc Van Doren (Dragons)

. Veldspelers: Gauthier Boccard (Waterloo Ducks), Alexander Hendrickx (Dragons), Loïck Luypaert (Braxgata), Emmanuel Stockbroekx (Bloemendaal/Ned), Arthur De Sloover (Beerschot), Arthur Van Doren (Dragons), Simon Gougnard (Waterloo Ducks), Augustin Meurmans (Racing), Victor Wegnez (Dragons), Felix Denayer (Dragons), Sébastien Dockier (Beerschot), Florent van Aubel (Dragons), Cédric Charlier (Racing), Tom Boon (Racing), Thomas Briels (Oranje-Rood/Ned), Amaury Keusters (Herakles).

bron: Belga