David Goffin behoudt dertiende plaats op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin blijft dertiende op de wereldranglijst van het mannentennis. Belgiës beste tennisser kwam afgelopen week niet in actie. Deze week treedt de Luikenaar wel aan op het ATP-toernooi in het Canadese Montréal. In de eerste ronde neemt hij het daar op tegen de Japanner Yuichi Sugita (ATP 46). Het wordt de eerste ontmoeting op het ATP-circuit tussen beide spelers. Steve Darcis ging zonder te spelen vijf plaatsen achteruit en staat nu 65e. Ruben Bemelmans, de derde Belg in de top honderd, ging ondanks zijn uitschakeling in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Washington één plaats vooruit en komt zo op de 97e stek terecht.

In de Amerikaanse hoofdstad stak het Duitse toptalent Alexander Zverev afgelopen weekend de toernooiwinst op zak waardoor hij zich steviger op de achtste plaats nestelt. In de top tien zijn er overigens geen wijzigingen te noteren. Dat betekent dat de Brit Andy Murray aan de leiding blijft, voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Roger Federer. De Zwitser Stan Wawrinka en de Serviër Novak Djokovic vervolledigen de top vijf. Wawrinka en Djokovic beëindigden beiden reeds hun seizoen.

In Los Cabos was de zege voor de Amerikaan Sam Querrey, waardoor hij vier plaatsen winst boekte en op de twintigste stek terechtkwam.

bron: Belga