Acht jaar na overlijden Yasmine komt ‘nieuwe’ single uit

Yasmine
Belga / D. Waem

Acht jaar na het overlijden van Yasmine duikt er een nieuw nummer op. De zangeres, wier echte naam Hilde Rens was, nam het een jaar voor haar dood op.

De geluidsopnamen werden herwerkt en worden nu als single uitgegeven, zo melden kranten van Mediahuis. Het gaat om een onuitgegeven nummer dat Yasmine zong in 2008 tijdens Song City, een week waarin artiesten nieuwe nummers maken die aan het einde van de week tijdens een concert worden uitgevoerd. Het nummer heet ‘Kwart voor Tijd’. De opbrengst gaat naar Make-A-Wish.

“Het is een hele sterke, donkere song”

Producer Eric Melaerts, een boezemvriend van Yasmine, werkte mee aan het nieuwe nummer. “Niet evident, hoor, maar ik vind het wel kunnen omdat de opbrengst naar Make-A-Wish gaat. Dit nummer is ingezongen als een demo, wij hebben het op muziek gezet”, laat hij optekenen in Het Nieuwsblad. “Het was raar om de stem van iemand te horen die al acht jaar dood is, in de studio was het soms echt happen naar adem. Maar het is wel een sterke song geworden, donker, heel erg zoals ze was.”