WK atletiek – Steek in de zij speelde Abdelhadi El Hachimi parten

WK atletiek - Steek in de zij speelde Abdelhadi El Hachimi parten
WK atletiek - Steek in de zij speelde Abdelhadi El Hachimi parten

De 42-jarige Abdelhadi El Hachimi heeft vandaag op het WK atletiek in Londen de marathon moeten staken na 15 kilometer. De ouderdomsdeken in de Belgische selectie had last van een steek in de zij. “Bij kilometer 11 kreeg ik een steek in mijn rechterzij, na een ritmeverandering”, zei El Hachimi. “Ik heb nog geprobeerd om verder te lopen, maar dat was niet mogelijk. Nochtans was ik goed in het begin, ik voelde me goed. Ik volgde de groep zonder problemen.”

“Ik heb nooit eerder last gehad van een steek in de zij. We zaten drie kwartier vast in de oproepkamer, zonder echt te kunnen bewegen”, zocht El Hachimi naar een verklaring. “Vlak voor het startschot had ik slechts vijf minuten om me op te warmen. Misschien is dat de verklaring? Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik had goed getraind in Font-Romeu (in de Pyreneeën, nvdr.).”

“Na de ontgoocheling van Rio (geen ticket voor Spelen na discussie over selectieregels, nvdr.) was het een moeilijk jaar. Ik heb niet meer hetzelfde gevoel. Ik ga proberen om de marathon van Berlijn (24/09) te lopen”, besloot El Hachimi, die er niet aan denkt om al een punt te zetten achter zijn carrière.

Bron: Belga