Jupiler Pro League - Club Brugge reageert op Champions League-uitschakeling met overwinning tegen Eupen

Club Brugge heeft zondagavond in eigen huis met 3-1 gewonnen van Eupen op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. Diawandou Diagné bracht Eupen op voorsprong, maar Jelle Vossen, Dennis en Abdoulay Diaby bogen de achterstand nog om voor de Bruggelingen. Eupen liet het initiatief aan de thuisploeg en rekende duidelijk op de omschakeling. Met succes, want na negentien minuten kon Diawandou Diagné de Oostkantonners op voorsprong schieten. Club Brugge kon echter vrij snel opnieuw langszij komen toen de snelle Dennis onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Jelle Vossen twijfelde niet om zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen in doel te schieten (32.). Eupen was niet onder de indruk en Club-doelman Ethan Horvath moest blauw-zwart enkele keren behoeden voor een nieuwe achterstand. Toch was het opnieuw Dennis die het verschil maakte voor Club Brugge en zijn team met een knappe dribbel en dito schot naar de leiding schoot. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Siebe Blondelle bij Eupen nog zijn tweede gele kaart onder de neus geduwd, waarna de ingevallen Abdoulay Diaby de boeken toe deed met de 3-1 (90+1).

In het klassement staat Club Brugge samen met Zulte Waregem en Charleroi met het maximum van de punten aan de leiding. Volgende week vrijdag gaat Club Brugge op bezoek bij Zulte Waregem voor de openingswedstrijd van de derde speeldag.