FOD Financiën loopt niet vooruit op eventuele verkoop Slovaaks luxehotel van de Aquino’s

Het is nog wachten op de uitspraak in cassatie, maar mogelijk wordt de Belgische staat binnenkort eigenaar van een luxehotel in Slovakije. Meer bepaald het Kontakt Wellness Hotel dat door het Antwerpse hof van beroep verbeurdverklaard is in de zaak rond de drugsclan de Aquino’s, meldt VTM NIEUWS zondag. De FOD Financiën reageert dat al de gekste dingen verkocht zijn via de Fin Shop, maar wil niet vooruitlopen op het concrete dossier. De aandelen van het viersterrenhotel in Stara Lesna zijn in handen van de Belgische NV Aringo, maar werden eigenlijk gecontroleerd door de intussen doodgeschoten clanleider Silvio Aquino. Andere clanleden kregen zware celstraffen voor hun miljoenenhandel in cocaïne.
Vrijdag raakte bekend dat de advocaten van de Aquino’s naar het Hof van Cassatie stappen. Ze zijn het niet eens met de zware straffen, waaronder ook de verbeurdverklaring van miljoenen euro’s drugsgeld én de aandelen in het Kontakt Hotel. Dat die aandelen zijn aangekocht met misdaadgeld is niet bewezen, maar de rechtbank voerde aan dat het hotel wel ter beschikking werd gesteld aan de bende.
Bevestigt het Hof van Cassatie de verbeurdverklaring, dan wordt de Belgische Staat eigenaar van de aandelen in het hotel. Het is dan in principe aan het Centraal Orgaan voor Inbeslagneming en Verbeurdverklaring (COIV) om uit te maken wat ermee gebeurt. Komt het tot een verkoop, dan gebeurt dat via de Fin Shop van de FOD Financiën.
Bij de FOD Financiën wil men niet op de zaak vooruitlopen. Woordvoerder Francis Adyns bevestigt wel dat via de Fin Shop al “de gekste dingen” verkocht zijn. Denk aan militaire installaties, maar bijvoorbeeld ook een politiepatrouilleboot en recentelijk nog drie springpaarden.

bron: Belga