EK wielrennen - Jens Keukeleire kleurt de koers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jens Keukeleire toonde zich zondag op het EK op de weg bij de mannen elite het meest in het offensief, maar blijft met lege handen achter. Hij werd 92e, op 1:29 van Europees kampioen Alexander Kristoff. Keukeleire trok verschillende keren in de aanval. "Ik heb gewoon de lijn doorgetrokken van na de Tour. In San Sebastian was ik ook heel goed en het was hier mijn opdracht om te koersen. We hadden niet de snelste renner van het peloton mee, dus we moesten niet wachten tot het eind. Ik wilde de koers hard maken en het dan zelf proberen af te maken."

Keukeleire toonde zich tevreden over de prestatie van het Belgische collectief. "Ik denk dat we goed werk hebben geleverd, de koers in handen hebben genomen. Zelf reed ik eerst weg met een groepje van een man of tien, maar om een of andere reden draaide het daar niet rond. Eenmaal gegrepen versnelde ik nog eens, maar kreeg ik enkel Erviti mee. Ik heb toen niet te geweldig gereden in de hoop dat er nog jongens naar ons zouden komen. Als ze ons voorop zouden laten blijven, gingen we nog eens volle gas geven in de laatste ronde."

Ook die aanval strandde. "In de laatste zes kilometer kwam Nikolas Maes naar mij. Het was ideaal, want ik had nog iets in de tank, al was dat tikkeltje extra er toen wel al uit. Eerst was ik blij dat Trusov erbij kwam, maar met twee zou beter geweest zijn. Toen Boasson Hagen doortrok, zag ik al dat het peloton ons zou pakken en eerlijk gezegd was het beste er ook af bij mij. We hebben geprobeerd. Wij hebben echt gekoerst vandaag. Dat was ook onze kans op de zege. Het was niet gemakkelijk, andere landen werkten niet echt mee. Als die mannen willen koersen, dat ze dan meekoersen, maar dat deden ze niet. Eigenlijk was dit een beetje een kermiskoers , zoals in Vichte, maar spijtig genoeg zonder resultaat voor ons. Al denk ik wel dat ons getoond hebben en dus niet ontevreden moeten zijn."

bron: Belga