EK basket U18 Divisie B (m) – België verslaat IJsland en eindigt op negende plaats

EK basket U18 Divisie B (m) - België verslaat IJsland en eindigt op negende plaats

De Belgische basketbaljongens hebben zondag met 87-78 (rust: 39-40) gewonnnen van IJsland in de wedstrijd voor de negende plaats op het Europees Kampioenschap (Divisie B) voor jongens onder de 18 jaar in het Estse Tallinn. België werd derde in groep D achter thuisland Estland en Denemarken. Daardoor plaatste het zich niet voor de kwartfinales en promoveert het volgend jaar niet naar Divisie A.
Zondag konden de jonge Belgian Lions wel beslag leggen op de negende plaats. Na de overwinningen tegen Roemenië van vrijdag (83-77) en Hongarije van zaterdag (72-54) trok het in de plaatsingswedstrijd tegen IJsland aan het langste eind.
De Belgen gingen rusten met een 39-40 achterstand, maar onder impuls van een sterke Thomas Van Ounsem (20 punten en 6 rebounds) en Vincent Peeters (19 punten en 6 rebounds) werd die in de laatste twee quarters overtuigend omgebogen in een overwinning. Ook Servaas Buysschaert mocht aan Belgische zijde tot de uitblinkers gerekend worden met 12 punten, 9 rebounds en 6 assists.

.

bron: Belga