WK atletiek - Nafi Thiam verstevigt leidersplaats met zege in kogelstoten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nafissatou Thiam heeft zaterdagavond op de tweede dag van het WK atletiek in de Britse hoofdstad Londen dankzij een zege in het kogelstoten haar leidersplaats in de zevenkamp na drie proeven verstevigd. De 22-jarige olympische kampioene liet bij haar eerste poging al 15m17 noteren, zeven centimeter onder haar persoonlijk record, maar voldoende voor de zege in het kogelstoten. Bij haar volgende twee pogingen kwam ze respectievelijk niet verder dan 14m76 en 14m99. De tweede plaats in het kogelstoten kwam op naam van de Amerikaanse Sharon Day-Monroe, die met 15m14 slechts drie centimeter tekortkwam. De derde plaats was met 15m09 voor de Nederlandse Anouk Vetter.

In de stand na drie proeven telt Thiam nu 3087 punten, 72 meer dan de Duitse Carolin Schäfer, die in het kogelstoten met 14m84 goed was voor de vierde plaats en zo kon opschuiven in de stand. De Cubaanse Yorgelis Rodriguez moest in het kogelstoten vrede nemen met de zestiende stek en zakt zo in de stand met 2964 punten naar de derde plaats. Met 3087 punten is Thiam 26 punten van haar recordgemiddelde verwijderd en doet ze twintig punten minder goed dan vorig jaar op de Spelen in Rio.

Voor Nafi Thiam was het al de tweede zege in drie proeven op dit WK. Eerder op zaterdag ging ze in het hoogspringen, haar specialiteit, over 1m95 en dat leverde haar toen de zege en de leidersplaats op. Eerder op zaterdag had Thiam op de 100 meter horden 13.54 laten optekenen, de op een na beste hordechrono uit haar carrière. Ze bleef toen twintig honderdsten boven haar persoonlijk record (13.34).

Hanne Maudens kwam in het kogelstoten niet verder dan 11m80, waarmee ze in de stand met 2502 punten naar de 27e stek zakt. Zaterdagavond staat nog de 200 meter op het programma. Zondag volgen het verspringen, het speerwerpen en de afsluitende 800 meter.

bron: Belga